In anul 1861 domnitorul A.I.Cuza a revigorat industria textila romaneasca de la mijlocul secolului al XIX-lea prin construirea unor ateliere de confectii textile la Bucuresti, care s-au transformat mai tarziu intr-o adevarata fabrica.

Rezistand destinului care a purtat-o prin mai multe razboaie, fabrica este extinsa in 1949 si completata cu alte cateva constructii auxiliare in 1965 si 1976, ajungand in 1980 sa numere circa 18.000 de angajati.

Dupa 1990, neputand rezista la acele dimensiuni intr-o economie de piata, se imparte in mai multe societati dintre care SAMRIC S.A., este cea mai cunoscuta producatoare de confectii pentru barbati.

Avand de a face cu o concurenta dura, SAMRIC S.A. s-a impus pe piata prin necontenita dorinta de a imbunatati calitatea prin innoirea utilajelor si specializarea personalului.

Astazi, SAMRIC S.A. exporta circa 98% din capacitate, produsele sale fiind apreciate atat in Uniunea Europeana, in tari cum ar fi: Italia, Franta, Germania, Marea Britanie, Suedia, Danemarca, cat si in Statele Unite ale Americii.